De afgelopen jaren is Peel en Maas op plekken verfraaid met mooie landschapspoorten. Er zijn vanaf 2013 al 27 poorten geplaatst. De eiken poorten staan op markante plekken in het landschap en maken het landschap leesbaar. De cultuurhistorische authentieke tekst van het gebied roept bij vele mensen herinneringen op.

Het GroenPlatform in de gemeente Peel en Maas geeft het poortenproject dit jaar wederom een vervolg. Maar liefst zes mooie landschappelijke plekken maken kans op een unieke poort. Dit past perfect in de visie om natuur en landschap een kwaliteitsimpuls te geven. De houten poort is naast visueel aantrekkelijk, ook een aanlokkelijke plek voor insecten (die zich vestigen in spleten), waar vele vogels weer van genieten. Stichting IKL heeft het coördinatie van het poortenproject overgenomen van de Plattelandscoöperatie.

Tot en met 15 december is het mogelijk om je aan te melden, om zo kans te maken op een dubbele poort (2×2 meter), die je zelf plaats om jouw eigen perceel een aantrekkelijk aanzicht te geven. Wij vragen een eigen bijdrage van € 250,- incl. BTW. Na 15 december ontvang je bericht.

Aanmeldformulier

Deze regeling is gesloten, aanmelden is niet meer mogelijk.

Voorwaarden

  • De deelnemer gaat akkoord met de eigen bijdrage van € 250,- voor een dubbele poort 2×2 meter; betaling na bekendmaking keuze locatie;
  • Poort wordt door deelnemer opgehaald als compleet geheel (poort, palen, geheng) en dient zelf te worden geplaatst;
  • Poort is geen direct onderdeel van erf (inrit huis), maar onderdeel/beleefbaar vanuit het landschap;
  • Poort is vanaf de openbare weg/wandelpad beleefbaar;
  • Wanneer deelnemer uitgeselecteerd word, zorgt de deelnemer zelf voor de correct geschreven dialecttekst van de historische benaming voor op de poort, bijvoorbeeld benaming van plek/omgeving.
poorten peel en maas