Je kunt stichting IKL meer schenken, zonder dat het je meer kost. Dat kan met een periodieke gift. Deze zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Gewone giften zijn slechts aftrekbaar na verrekening van het drempel- en maximumbedrag. Dat maakt flink wat verschil. Wanneer je periodiek schenkt betekent dit dat jouw schenking vast ligt in een overeenkomst voor minimaal vijf jaar en je schenkt in vaste termijnen, ieder jaar hetzelfde bedrag.

Schenkcalculator

Om jouw persoonlijke belastingvoordeel te kunnen berekenen kun je de schenkcalculator gebruiken. Zo kun je precies uitrekenen voor welk bedrag je een periodieke gift wil doen.

Een rekenvoorbeeld

Stel, je hebt een verzamelinkomen van 60.000 euro en zit in het 52% belastingtarief. Je doneerde voorheen 220 euro aan stichting  IKL. Dit is minder dan 1% van jouw verzamelinkomen en daarom niet aftrekbaar. Maak je daar een periodieke schenking van, dan is jouw gift wel aftrekbaar. Met dezelfde netto kosten, schenk je meer aan stichting IKL.

  Losse giften per jaar Periodieke schenkingen per jaar
Verzamelinkomen € 30.000 € 30.000
Belastingtarief 52% 52%
Bijdrage aan IKL € 110 € 229
Aftrekbaar bedrag € 0 € 229
Belastingvoordeel € 0 € 119
Uw netto kosten € 110 € 110

Makkelijk zelf te regelen

Je hoeft niet meer langs de notaris om een periodieke gift te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is het formulier te downloaden, in te vullen en naar ons op te sturen. Hiermee stellen gever en ontvanger samen een overeenkomst op.

Download het formulier

Let er wel op dat je dit in tweevoud doet. Eén exemplaar van het formulier is voor jouw eigen administratie en ontvang je retour na ondertekening. Het andere exemplaar blijft in bezit van stichting IKL

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op via ons secretariaat, onze adviseurs helpen je graag verder. Je kunt het secretariaat telefonisch bereiken: 046 – 3030530.

Bloemenberm (3)