U kunt Stichting IKL meer schenken, zonder dat het u meer kost. Dat kan met een periodieke gift. Deze zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Gewone giften zijn slechts aftrekbaar na verrekening van het drempel- en maximumbedrag. Dat maakt flink wat verschil. Wanneer u periodiek schenkt betekent dit dat uw schenking vast ligt in een overeenkomst voor minimaal vijf jaar en u schenkt in vaste termijnen, ieder jaar hetzelfde bedrag.

Schenkcalculator

Om uw persoonlijke belastingvoordeel te kunnen berekenen kunt u de schenkcalculator gebruiken. Zo kunt u precies uitrekenen voor welk bedrag u een periodieke gift wil doen.

Een rekenvoorbeeld

Stel, u heeft een verzamelinkomen van 60.000 euro en zit in het 52% belastingtarief. U doneerde voorheen 220 euro aan Stichting  IKL. Dit is minder dan 1% van uw verzamelinkomen en daarom niet aftrekbaar. Maakt u daar een periodieke schenking van, dan is uw gift wel aftrekbaar. Met dezelfde netto kosten, schenkt u meer aan Stichting IKL.

  Losse giften per jaar Periodieke schenkingen per jaar
Verzamelinkomen € 30.000 € 30.000
Belastingtarief 52% 52%
Bijdrage aan IKL € 110 € 229
Aftrekbaar bedrag € 0 € 229
Belastingvoordeel € 0 € 119
Uw netto kosten € 110 € 110

Makkelijk zelf te regelen

U hoeft niet meer langs de notaris om een periodieke gift te regelen. Het enige wat u hoeft te doen is het formulier te downloaden, in te vullen en naar ons op te sturen. Hiermee stellen gever en ontvanger samen een overeenkomst op.

Download het formulier

Let er wel op dat u dit in tweevoud doet. Eén exemplaar van het formulier is voor uw eigen administratie en ontvangt u retour na ondertekening. Het andere exemplaar blijft in bezit van Stichting IKL

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op via ons secretariaat, onze adviseurs helpen u graag verder. U kunt het secretariaat telefonisch bereiken: 046 – 3030530.

Bloemenberm (3)