Limburg, de provincie met de zachte G, waar de Maas zich al meanderend slingert van het zuiden helemaal naar het noorden van onze provincie. Van een heuvelrijk landschap tot spannend natuurgebied en in elke regio typische elementen, ontstaan door de gebruiken van de bewoners.

Vele sporen van cultuurhistorisch gebruik zijn er terug te vinden zoals op elke oude kruising een kruis of kapel. Het landschap wordt aaneen gevlochten door pittoreske dorpen, waar het heerlijk wandelen en fietsen is met een breed aanbod van ‘elk dorp zijn eigen’ vlaai, aspergesoep of heutvleisch. Limburg is ook bekend van zijn Nationale parken: De Groote Peel, Maasduinen, De Meinweg en het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. In nagenoeg elke gemeente is stichting IKL samen met de bewoners aan de slag om al dit bijzonders te behouden of zelfs uit te breiden.

Schalbruch 011
IMG_9923b

Draag het landschap van Limburg een warm hart toe

Geniet jij van ons landschap in Limburg en hoop je dat de toekomstige generaties dat ook zullen doen? Draag jij het werk van stichting IKL een warm hart toe en wil je onze landschapsorganisatie ondersteunen met een financiële bijdrage? Er zijn verschillende mogelijkheden om de natuur en het landschap in jouw eigen regio in Limburg een warm hart toe te dragen.

DonerenPeriodiek schenkenNalaten

ANBI-status

Stichting IKL is een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI), wat betekent dat stichting IKL – als erkend goed doel – geen belasting hoeft af te dragen over de ontvangen schenkingen en giften. Je weet dus zeker dat jouw schenking of gift volledig ten goede komt aan de natuur en het landschap van Limburg.