Ecologische aanpak eikenprocessierups

We kennen hem allemaal: de eikenprocessierups. De eikenprocessievlinder is een onopvallende nachtvlinder. De nachtvlinder geeft geen hinder, maar de rupsen van deze vlinder zijn, vanwege hun brandharen, zeer impopulair. Helaas komen we deze exoot de laatste jaren steeds meer tegen. De grote vraag is hoe ga je deze rupsen te lijf? Bij IKL kun je terecht voor advies over een ecologische methode om de rups te weren.

De eikenprocessierupsen kruipen achter elkaar in grote groepen langs eikenbomen. Wie de pech heeft in contact te komen met de brandharen van de rups kan verschillende klachten ondervinden van jeuk (mildste effect) tot zelfs kortademig raken of koorts krijgen. De bestrijding gebeurt over het algemeen preventief met spuiten of door de nesten weg te halen. Maar het kan ook op een andere manier. Er zijn verschillende ecologische maatregelen die genomen kunnen worden om de overlast van de eikenprocessierups sterk te verminderen.

IKL kan een actieplan opstellen (indien gewenst in samenspraak met burgers en organisaties) waarin concrete acties worden aangedragen om de eikenprocessierups op een natuurlijke manier te bestrijden.

Indien gewenst kan er daarna ook een concreet uitvoeringsplan worden opgesteld.

Foto: Saxifraga-Ab H Baas
Foto: Saxifraga-Ab H Baas

Vraag onder aan deze pagina meer informatie of een offerte over deze dienst op.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en naar aanleiding van je vraag nemen we telefonisch of per e-mail contact met je op. Vul het formulier alsjeblieft zo volledig en specifiek mogelijk in. Zo kunnen we je beter helpen.

    * is verplicht

    Naar alle diensten