We genieten nog van de zomerse dagen in september en toch zit het vliegend hertseizoen erop. Tenminste, de volwassenen komen we niet meer tegen dit jaar. Dat betekent dat we nu aan het uitvoeren van maatregelen kunnen gaan denken en de resultaten op kunnen maken van het afgelopen zomerseizoen.

Daarom organiseert IKL samen met IVN Valkenburg de platformbijeenkomst op 24 september. Op deze avond die start om 19.30 komen we na het vliegseizoen van 2020 bij elkaar om de resultaten van het afgelopen jaar te bespreken en te bekijken wat we het komend jaar gaan doen. Piet Oudejans van IKL vertelt wat de laatste jaren is bereikt en wat de plannen zijn voor de komende tijd. Daarnaast laat hij de resultaten zien van de honderden waarnemingen van vliegende herten die door de Limburgers zijn verzameld.

John Smit van EIS (kenniscentrum insecten) en Naturalis Biodiversity Center (biodiversiteitsonderzoek) praat ons bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het vliegend hert en legt uit op welke manier al een heel aantal vrijwilligers helpen bij onderzoek naar vliegende herten. Het onderzoek is in Zuid-Limburg kortgeleden opgezet en John vertelt wat de eerste resultaten zijn en wat het belang is voor de soort in Nederland en Europa.

De bijeenkomst vindt plaats in de molen in Kasteeltuin Oud-Valkenburg (ingang aan de achterkant van de molen), Oud-Valkenburg 1 in Schin op Geul. Vanwege voorzorgmaatregelen voor corona is het aantal aanwezigen beperkt tot 15 personen. We zullen zorgen voor verspreiding van digitaal materiaal onder de geïnteresseerden. Als je het live wilt meemaken, schrijf dan snel in. Personen die zich niet in hebben geschreven, kunnen we niet toelaten.

 

Aanmelden: Platformbijeenkomst vliegend hert

Uiterste aanmelddatum: 24/09/2020 15:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • platformbijeenkomst vliegend hert
    do. 24 sep 2020 19:30 - 22:00
Georganiseerd door
Stichting IKL