In deze jaaropleiding ga je aan de slag om samen met een groot aantal deskundigen je eigen voedselbos ontwerp te maken. We nemen je mee door elke processtap van het ontwerp voor jouw locatie. We doen dit in een groep zodat we van elkaar leren en elkaar inspireren.  Het eindresultaat is een goed doordacht en uitgewerkt plan voor jouw succesvol voedselbos wat je zelf hebt gemaakt. Tegelijkertijd wordt je kennis over voedselbossen sterk verdiept en verbreed.

Wat leer je in de cursus?

Een goed ontworpen voedselbos combineert vaak twee werelden: landbouw en natuur en functioneert door middel van een goed bodemvoedselweb én is ecologisch in balans.

In deze ontwerpcursus worden belangrijke stappen in het ontwerpproces behandeld en direct door jezelf op jouw project toegepast. Je leert rekening te houden met bodem, waterhuishouding, en microklimaat. We verdiepen de ecologische principes die belangrijk zijn voor een succesvol voedselbos, zoals goede bestuiving, bodemvruchtbaarheid en natuurlijk plaagbeheer. We combineren theorie en praktijk en ervaren het samenspel tussen biodiversiteit en rijke productiviteit van het voedselbos.

Waar en wanneer?

Dit is een vooraankondiging. Dat betekent dat er nog geen datums en locaties bekend zijn. Wil je op de hoogte blijven? Laat hieronder je gegevens achter.

Blijf op de hoogte

Deze activiteit is een vooraankondiging. De definitieve datum en locatie wordt nog bekend gemaakt. Wil je op de hoogte blijven?


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


Datum + Locatie

Deze activiteit is een vooraankondiging. De definitieve datum en locatie wordt nog bekend gemaakt.

Georganiseerd door
Stichting IKL