Deze (online) cursus is uitsluitend voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas.

Wil jij de vogels in jouw eigen tuin en woonomgeving leren kennen? En wil je weten wat jijzelf kunt doen om een goede leefomgeving voor deze vogels te realiseren? Dan is deze IKL basiscursus vogels in jouw tuin iets voor jou!

Iedereen wordt blij van een tuin vol leven en tuinvogels vervullen daar een prominente rol in. Sommige soorten stellen niet veel eisen aan hun leefgebied en zijn in de meeste tuinen wel te zien. Met soms kleine ingrepen kan je een waar verschil maken voor vogels en zo ook de iets minder algemene soorten of wintergasten aantrekken in jouw eigen tuin. Helaas zijn veel tuinen steeds vaker grotendeels verhard en met minder inheems groen. Niet alleen slecht voor ons leefklimaat maar ook voor dat van allerlei dieren zoals de tuinvogels. Maar daar kunnen we wat aan doen, in tuinen van elk formaat; van 10 m2 “postzegeltuin” tot grote landgoedtuinen.

Voor wie?

Deze basiscursus is voor alle inwoners van de gemeente Horst aan de Maas die iets willen leren over vogels in hun eigen tuin of buurt. Het is een instapcursus waarvoor je geen uitgebreide voorkennis nodig hebt. In deze cursus passeren verschillende algemene tuinvogels de revue, zowel broedvogels als wintergasten. Ook leren we je hoe je je tuin het beste kunt inrichten om deze vogels aan te trekken. Welke planten kun je bijvoorbeeld het beste aanplanten en wat kun je nog meer doen? Dit is maar een kleine greep uit hetgeen we bespreken in de cursus. Tijdens de cursus is er ruimte voor vragen, die wij beantwoorden.

Hoe?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de hele wereld nu in de ban is van het coronavirus. Om deze reden is deze cursus online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Wij zorgen dat het een leuke interactieve avond wordt, terwijl jij thuis aan de keukentafel zit. Uiterlijk op de dag van de cursus ontvang je per e-mail een Teams-link waarmee je kunt deelnemen. Na deelname ontvang je de lesstof als PDF in jouw mailbox. Je bent zelf verantwoordelijk voor een pc en een goede internetverbinding.

Deze cursus wordt georganiseerd door de gemeente Horst aan de Maas, Landschap Horst aan de Maas en stichting IKL.

Aanmelden: (Online) cursus tuinvogels in jouw tuin – alleen voor inwoners van gemeente Horst aan de Maas

Uiterste aanmelddatum: 01/07/2021 09:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • Online cursus vogels in jouw tuin
    do. 1 jul 2021 19:30 - 22:00
Georganiseerd door
Stichting IKL