Deze (online) cursus is uitsluitend voor inwoners van de gemeente Beesel.

Het Limburgse landschap heeft een zeer hoge diversiteit aan verschillende elementen, die allemaal hun steentje bijdrage aan hoe wij Limburg kennen. Juist in deze tijd van Corona zoeken veel mensen de buitenlucht en leren ze het landschap waarderen. We gaan tijdens deze cursus in op de basis van dit landschap, wat zie je en welke kom je tegen in de gemeente Beesel? Waarom is het waardevol of juist helemaal niet? Waarom wordt er bij de aanplant gekozen voor bepaalde soorten? Allemaal vragen die we gaan behandelen deze avond. Verwacht niet dat je na deze theoriecursus de elementen kunt onderhouden/beheren. Maar je leert ze wel herkennen en erkennen. Ook leer je meer over de historie van het Limburgse landschap en over verscheidene landschapselementen. Weet je bijvoorbeeld waarom knotwilgen en vakwerkhuizen met elkaar verbonden zijn? Of waarom Zuid-Limburg zoveel hoogstamgaarden heeft ten opzichte van Noord Limburg?

Voor wie?

Deze cursus is voor alle inwoners van de gemeente Beesel die iets willen leren over landschapselementen. Het is een instapcursus waarvoor je geen uitgebreide voorkennis nodig hebt. Tijdens de cursus is er ruimte voor jouw eigen vragen, die wij beantwoorden. Als er tijd en behoefte is aan diepgang op een onderwerp zullen we hier zeker op ingaan.

Hoe?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de hele wereld nu in de ban is van het coronavirus. Om deze reden is deze cursus online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Wij hebben in de afgelopen maanden veel gedaan om dit soort bijeenkomsten online mogelijk te maken. Wij zorgen dat het een leuke interactieve avond wordt, terwijl jij thuis aan de keukentafel zit.

Inhoud van de avond

  • Introductie
  • Heeft het zuiden eigenlijk wel heuvels?
  • De elementen (o.a. graften, struweelhagen, knotwilgen etc.)
  • Meer diversiteit in deze elementen, hoe krijgen we dat voor elkaar?
  • Gebruik van nestkasten; aanschaf en ophangen
  • Wat kun je zelf doen?
  • Ruimte om vragen te stellen

Tussendoor wordt een korte pauze ingelast.

Na deelname ontvang je

  • De lesstof in PDF in jouw mailbox

Je bent zelf verantwoordelijk voor een pc en een goede internetverbinding. Je krijgt van ons op de dag van de cursus instructies over hoe je met ‘Microsoft Teams’ kunt deelnemen. U mag alleen deelnemen als u inwoner bent van de gemeente Beesel. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de gemeente Beesel en Stichting IKL.

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (26/12/2020 00:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • ma. 28 dec 2020 19:30 - 22:00
Georganiseerd door
Stichting IKL