Het Limburgse landschap heeft een zeer hoge diversiteit aan flora en fauna. Maar het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Sterker nog, het gaat slecht met de biodiversiteit op onze aarde. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap. Onder het mom van ‘verandering begint bij jezelf’ nemen wij je graag mee naar jouw eigen tuin. Met soms kleine ingrepen kun je in jouw tuin een waar verschil maken voor de biodiversiteit! Dit zorgt voor de komst van veel meer leven in jouw tuin. Vogels, zweefvliegen, bijen en hommels. En die slakken op hortensia’s, rupsen op boerenkool en bladluizen in jouw roos? Met het juiste beheer heb je hier aanzienlijk minder last van. En dat zonder gif of andere troep. Deze cursus is voor jou, om toe te passen in je eigen tuin of je eigen omgeving. Van elk formaat; van 10 m2 tot grote landgoedtuinen met vele hectares en van groenstrook tot park.

Voor wie?

Deze basiscursus is voor alle inwoners van de gemeente Peel en Maas die iets willen leren over biodiversiteit in hun eigen tuin of buurt. Het is een instapcursus waarvoor je geen uitgebreide voorkennis nodig hebt. In deze cursus nemen we je mee naar een andere manier van tuinieren. Dit heeft naast de verhoging van biodiversiteit nog meer voordelen. Je tuin houdt meer water vast, waardoor je minder hoeft te sproeien en dus geld bespaart. Daarnaast zorgt groen ervoor dat tijdens warme dagen de temperatuur in je tuin met een aantal simpele tips tot wel 3 graden (soms nog wel meer) kan dalen. Dit is maar een kleine greep uit hetgeen we bespreken in de cursus. Tijdens de cursus is er ruimte voor vragen, die wij beantwoorden. Als er tijd en behoefte is aan diepgang op een onderwerp zullen we hier zeker op ingaan.

Hoe?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de hele wereld nu in de ban is van het coronavirus. Om deze reden is deze cursus online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Wij hebben in de afgelopen maanden veel gedaan om dit soort bijeenkomsten online mogelijk te maken. Wij zorgen dat het een leuke interactieve avond wordt, terwijl jij thuis aan de keukentafel zit.

Na deelname ontvang je

  • De lesstof in PDF in jouw mailbox

Je bent zelf verantwoordelijk voor een pc en een goede internetverbinding. Je krijgt van ons op de dag van de cursus instructies over hoe je met ‘Microsoft Teams’ kunt deelnemen. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de gemeente Peel en Maas en stichting IKL.

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (02/02/2021 00:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • wo. 3 feb 2021 19:30 - 21:30
Georganiseerd door
Stichting IKL