Deze (online) cursus is uitsluitend voor inwoners van de gemeente Beesel.

In deze cursus gaan we dieper in op wat je zelf kunt doen met de inrichting van je tuin om de biodiversiteit en in het bijzonder amfibieën en reptielen een boost te geven. En dat is hard nodig want steeds meer soorten verdwijnen juist ook uit onze directe woonomgeving. We laten zien hoe je door vaak kleine veranderingen in de inrichting of het onderhoud van je eigen tuin, grote resultaten en een natuurlijker tuinbeleving realiseert. Welk formaat tuin je zelf ook hebt. Juist voor deze dieren van klein formaat is ook een klein oppervlak van een postzegeltuintje al een compleet leefgebied. Met schuilplaatsen, foerageergebied, voortplantingsplek en overwinteringsstek. En door ze een divers leefgebied te bieden zullen ze fruitstruikjes en fruitbomen voor ons bestuiven en ziektes en plaaginsecten helpen bestrijden. Wist je bijvoorbeeld al dat slechts één pad per jaar zo’n 10000 vliegjes/muggen/slakjes/enz. eet? Als dank voor het gastvrije onderdak, gratis en 100% gifvrij!

Voor wie?

Deze basiscursus is voor alle inwoners van de gemeente Beesel die iets willen leren over amfibieën en reptielen in hun eigen tuin of buurt. Het is een instapcursus waarvoor je geen uitgebreide voorkennis nodig hebt. De cursus gaat in op een stuk soortherkenning van algemenere amfibieën en reptielen. Juist de soorten die we ook in de eigen tuin kunnen tegenkomen en waarvan we hopen dat het welkome gasten zullen worden. Tijdens de cursus is er ruimte voor vragen, die wij beantwoorden. Als er tijd en behoefte is aan diepgang op een onderwerp zullen we hier zeker op ingaan.

Hoe?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de hele wereld nu in de ban is van het coronavirus. Om deze reden is deze cursus online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Wij hebben in de afgelopen maanden veel gedaan om dit soort bijeenkomsten online mogelijk te maken. Wij zorgen dat het een leuke interactieve avond wordt, terwijl jij thuis aan de keukentafel zit.

Na deelname ontvang je

De lesstof in PDF in jouw mailbox. Je bent zelf verantwoordelijk voor een pc en een goede internetverbinding. Je krijgt van ons van op de dag zelf instructies over hoe je met ‘Microsoft Teams’ kunt deelnemen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de gemeente Beesel en Stichting IKL.

Aanmelden: (Online) cursus amfibieën en reptielen - alleen voor inwoners van gemeente Beesel

Uiterste aanmelddatum: 22/04/2021 09:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • do. 22 apr 2021 19:30 - 22:00
Georganiseerd door
Stichting IKL