Stichting IKL organiseert op dinsdag 17 maart een lezing over de eikelmuis.

De eikelmuis is een van de zeldzaamste zoogdiertjes van Nederland. Vroeger kwam deze soort vrij algemeen voor in grote delen van Zuid-Limburg. Tegenwoordig wordt het diertje alleen nog gezien in het Savelsbos en rond de Bemelerberg.

De eikelmuis wordt al jaren onderzocht, waardoor we een goed beeld hebben van het aantal eikelmuizen in het Savelsbos. De laatste jaren lijkt het niet zo goed te gaan met de eikelmuis. Dat beeld zien we ook op andere plekken in Europa. Waar dat precies aan ligt is onduidelijk en moet onderzoek uitwijzen. Gelukkig weten we wel een aantal dingen die goed zijn voor de eikelmuis. Bijvoorbeeld het zorgen voor meer variatie in haar leefgebied, en het verbinden van potentiële leefgebieden.

Om de eikelmuis voor Limburg te behouden is in opdracht van de provincie Limburg een beschermingsplan opgesteld. Dat moet ervoor zorgen dat de eikelmuis zich straks weer zelf kan redden. IKL staat aan de lat voor de uitvoering hiervan.

Op deze avond maak je kennis met dit bijzondere diertje. Een medewerker van IKL vertelt je ook alles over het beschermingsplan en wat je zelf voor de eikelmuis kunt doen.

Foto © Wesley Overman

Aanmelden: Lezing over de eikelmuis

Uiterste aanmelddatum: 16/03/2020 17:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • Lezing
    di. 17 mrt 2020 20:00 - 22:00
Georganiseerd door
Stichting IKL