Ouderwetse fitness bij d’r Kwakkerpool! Stichting IKL organiseert samen het IVN Heuvelland een instructie in Wijlre bij d’r Kwakkerpool, waarbij het werken met en het onderhoud van de zeis centraal staat. Het mooiste maaiwerk maak je met een scherpe zeis. Vandaar dat tijdens de instructie ook wordt ingegaan op de afstelling van de zeis, het wetten (slijpen) en het haren (uitkloppen). Het is een praktijkinstructie: leren door het zelf te doen.

De graslandjes bij d’r Kwakkerpool staan bij een kleine groep mensen bekend als een onverwachte bloemenparel in Zuid-Limburg. Met deze clinic hopen we voor een maaibeurt te zorgen zodat de zeldzame bloemenflora er weer een jaartje tegen kan. Ook willen we proberen de kiem te leggen voor een groepje die het jaarlijkse onderhoud uit gaat voeren.

Werkkleding en stevig (veiligheids)schoeisel zijn dan ook een vereiste. Tijdens het maaien gaan we de slag oefenen en met aanwijzingen en tips de techniek verbeteren zodat er naar een steeds betere slag en houding wordt gewerkt. We kijken naar de grassprieten en bepalen de strategie. Na het maken van een “aanwerk” loopt de maaier op het ritme van zijn of haar slagen door het grasveld. Een topconditie is niet vereist. Iedereen kan het leren!

Tijdens de instructie zijn zeisen, haarspitten en wetstenen aanwezig. Maar het liefst zien we echter dat je jouw eigen zeis, haarspit en wetsteen meeneemt. Voor de pauze zorgen we voor een bescheiden lunch met koffie / thee.

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (12/09/2019 12:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • Instructie
    za. 14 sep 2019 09:00 - 15:00
Georganiseerd door
Stichting IKL