Na de succesvolle aanplantregeling in de gemeente Echt-Susteren verzorgt IKL dit najaar twee instructies over het snoeien van jonge bomen voor de deelnemers aan deze regeling.

Het snoeien van de fruitboom in de jeugdfase wordt de vormsnoei genoemd. De manier waarop een boom in zijn jeugd wordt gesnoeid bepaalt de uiteindelijke kroonvorm. Het is daarom belangrijk dat de boom in de eerste jaren op de juiste wijze gesnoeid wordt.

De snoeimethode verschilt van boom tot boom. Een appelboom wordt namelijk anders gesnoeid dan een perenboom (terwijl het beide pitvruchten zijn) en dat geldt ook voor kersen- en pruimenbomen. ‘Wanneer moet ik snoeien?’, ‘hoe moet ik snoeien’?, ‘waar moet ik op letten?’, ‘welk gereedschap heb ik nodig?’. Al deze vragen worden tijdens deze (theorie)instructie behandeld.

Wil je graag deelnemen aan deze instructie maar schikt deze datum niet? Op maandag 25 november is er ook een instructie jonge bomen in Echt-Susteren.

 

Aanmelden: Instructie jonge bomen Echt-Susteren

Uiterste aanmelddatum: 21/11/2019 16:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • Theorieavond instructie jonge bomen
    wo. 27 nov 2019 19:00 - 21:30
Georganiseerd door
Stichting IKL