“Al een beetje vrieskou in de lucht, een heerlijk zonnetje in de rug, het zingende geluid van een trekzaag en het schrapen van hoeven als het paard weer aanzet om die boomstam in beweging te krijgen!” Dit alles maakt deze laatste hakhoutdag van dit jaar zo bijzonder!

Heb je zin om met een gezellige groep mensen de handen uit de mouwen te steken in een prachtig bosgebied? Kom dan naar deze hakhoutdag in het Elzetterbos. Door een keuze te maken in soorten en het creëren van open plekken gaan we namelijk zorgen voor een meer gevarieerder ontwikkeling op deze plek. Dit doen we door het vellen van aangeduide bomen met diverse soorten handgereedschappen. In de middag zullen paarden van de Groene PK’s aansluiten om het hout uit te slepen. Vervolgens kan er worden ingekort en wordt het hout verdeeld onder de deelnemers.

Voor alle benodigde materialen als helmen en handschoenen en de diverse soorten gereedschappen wordt gezorgd. Ter plekke ontvangen de deelnemers uitleg en instructie om deze dag goed maar bovenal ook veilig te laten verlopen. De dag wordt afgesloten met wat lekkers en de deelnemers dienen zelf voor een lunchpakket te zorgen.

We starten om 09.00u en onder het mom van “samen uit, samen thuis” is het einde voorzien om uiterlijk ca 15.00u. De indeling van de dag ziet er als volgt:

  • We starten om 09.00u bij de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Groenenweg 46 te Vijlen. Van hieruit gaan we gezamenlijk te voet naar de zaaglocatie (10 minuten lopen)
  • Velwerk van ca 09.45u tot 12.00u dan terug naar werkschuur om te lunchen
  • Groene PK’s treffen hun voorbereidingen voor het uitsleepwerk
  • Deelnemers met auto’s om 13.00u weer terug op de velplek aanwezig
  • Van 13.00u tot uiterlijk ca 15.00u uitslepen, klein zagen en laden
  • 15.00u afsluiten met wat lekkers!!

Deze dag is mogelijk dankzij de samenwerking van Gemeente Vaals, Staatsbosbeheer, de Groene PK’s en IKL

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (12/12/2019 12:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • za. 14 dec 2019 09:00 - 15:00
Georganiseerd door
Stichting IKL