Het spoor van de Miljoenenlijn voert je langs prachtige plekken in het Zuid Limburgse landschap. Het station te Simpelveld met zijn karakteristieke uitstraling en het tracé richting Vetschau zijn hier mooie voorbeelden van. Deze dag gaan we hier aan de slag! In een bomenrijke strook ter hoogte van Bocholtz is een lichte velling noodzakelijk. Hiermee slaan we namelijk twee vliegen in een klap. Het komt de veiligheid langs het spoor ten goede èn de variatie van de begroeiing neemt toe. Dat maakt deze plek nog aantrekkelijker voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Het zaagwerk wordt hierbij uitgevoerd met handgereedschap. Voor de benodigde verschillende soorten zagen, takkenscharen enz. wordt gezorgd. Evenals voor handschoenen en helmen. Ter plekke ontvangen de deelnemers ook nadere uitleg en instructies.

Het stamhout dat vrij komt mag worden meegenomen en wordt onder de deelnemers verdeeld. Dus neem je aanhanger, spanbanden en een net mee! We starten om 09.00u en de dag wordt gezamenlijk afgesloten met wat lekkers rond 15.00u. Tussendoor is er ruimte voor lunch waarbij ook een soepje geserveerd zal worden.

Vindt je het leuk om mee te komen helpen? Doe dan mee door je aan te melden!

Deze activiteit vindt plaats onder begeleiding van IKL en is mogelijk dankzij de samenwerking met de gemeente Simpelveld en de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij.

Aanmelden: Hakhoutdag te Simpelveld

Uiterste aanmelddatum: 22/11/2019 14:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • Hakhoutdag
    za. 23 nov 2019 09:00 - 15:00
Georganiseerd door
Stichting IKL