De eikelmuis is een zeer aandoenlijk ogend diertje dat jammer genoeg nog maar zeer zeldzaam voorkomt. Het zuiden van Limburg is een van de weinige plekken waar deze beschermde soort een biotoop heeft waar hij zich thuis voelt. Deze hakhoutdag is bedoeld om er voor te zorgen dat het leefgebied van deze slaapmuis in stand blijft en dat hij zich verder kan verspreiden. Hiervoor is het noodzakelijk dat in een verdichtend bosje wat meer ruimte en openingen ontstaan zodat struweel en struiken meer kans krijgen en er ook langere randen ontstaan met een zoom- en mantelvegetatie. Dit gaan we doen door aangemerkte bomen met handgereedschappen te verwijderen. Het hierbij vrijkomende hout mag worden meegenomen en zal eerlijk onder de deelnemers verdeeld worden. Vergeet daarbij dan niet om een afdeknet en spanbanden mee te nemen om de lading op je aanhangwagen goed vast te maken.

Iedereen die zin heeft in een lekker dagje natuurwerk en om nieuwe mensen te leren kennen is van harte welkom. We starten en eindigen gezamenlijk en voor alle benodigde materialen als helmen, handschoenen, de gereedschappen wordt gezorgd. Ter plekke ontvangen de deelnemers voorafgaand nadere uitleg en instructie. Bij de lunch zal er voor een kommetje soep gezorgd worden. Koffie/thee en verdere lunch zijn zelf mee te brengen.
Deze dag is mogelijk dankzij de samenwerking van Stichting Limburgs Landschap, de Zoogdierenvereniging, de gemeente Eijsden-Margraten en de stichting IKL.

Foto: ©Wesley Overman

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (22/11/2019 12:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • za. 23 nov 2019 09:00 - 15:00
Georganiseerd door
Stichting IKL