We gaan een stuk heidegebied weer de openheid geven die het vroeger had. Dit wordt gedaan voor de karakteristieke soorten die hier voorkomen, o.a. levendbarende hagedis en veldkrekel. Een medewerker van de stichting IKL zorgt ter plekke voor uitleg en instructie. Op deze activiteit wordt gewerkt met handgereedschap. Dit is dan aanwezig, maar ook andere materialen zoals; werkhandschoenen en veiligheidshelmen.

Het stamhout kan meegenomen worden. Rond het middaguur houden we een gezamenlijke pauze met eenvoudige lunch (warme soep en broodje kaas). Vergeet niet je eigen koffiemok mee te nemen en zorg zelf ook voor drinken (koffie, thee). Na de lunch wordt eventueel nog verder gewerkt .

De aanhangers worden gezamenlijk geladen (uitstekende boomstammen mogen niet worden meegenomen). Over de aanhanger moet een afdeknet aangebracht worden. Het overige takhout zal op verschillende manieren worden verwerkt. Tenslotte ruimen we gezamenlijk op en verlaten we uiterlijk 15:00 het werkgebied.

Lijkt het je leuk een keer mee te komen zagen? Meld je snel aan!

Kom op tijd, we verzamelen ons voor het pompstation van WML en gaan dan gezamenlijk het terrein in. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Maasgouw en stichting IKL

Aanmelden: Hakhoutdag op de Beegderheide

Uiterste aanmelddatum: 26/11/2020 12:00

Nog maar 1 plaatsen beschikbaar!


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • werkdag
    za. 28 nov 2020 10:00 - 15:00
Georganiseerd door
Stichting IKL