Op deze dag gaan we ervoor zorgen dat bomen en struiken een betere kans krijgen om te groeien door niet toekomst bestendige bomen te vellen. Door te dunnen komt er meer licht op de grond en krijgt jonge grut een kans dat de biodiversiteit aanzienlijk verbeterd. Dat maakt deze plek weer aantrekkelijker voor allerlei insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Het zaagwerk wordt hierbij uitgevoerd met handgereedschap. Voor de benodigde verschillende soorten zagen, takkenscharen enz. wordt gezorgd. Ter plekke ontvangen de deelnemers nadere uitleg en instructies.

Het stamhout dat vrij komt mag worden meegenomen en wordt onder de deelnemers verdeeld. Dus neem je aanhanger, spanbanden en een net mee! We starten om 09.00u en eindigen uiterlijk om 15.00u, Voor de lunch dienen de deelnemers zelf te zorgen.

Deze activiteit vindt plaats onder begeleiding van IKL en is mogelijk dankzij de samenwerking met gemeente Valkenburg aan de Geul.

IVM corona ziet deze werkdag er voor jouw en onze veiligheid anders uit dan je dat van ons gewend bent. Wij nemen ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM in acht. Meer informatie hoor je na je aanmelding.

Aanmelden: Hakhoutdag gemeente Valkenburg aan de Geul

Uiterste aanmelddatum: 13/11/2020 00:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • za. 14 nov 2020 09:00 - 15:00