Wil je meehelpen met het in stand houden van een kalkgraslandje in Wahlwiller en tevens een blik werpen op zeldzame amfibieën dan ben je op vrijdag 6 september van harte welkom. We laten je zien en beleven hoe het kalkgrasland beheert en onderhouden wordt en wat er allemaal leeft.

Tijdens deze dag werpen we een blik op de aanwezige stapelmuren gemaakt van natuursteen en met een beetje geluk kunnen we enkele interessante bewoners/gebruikers spotten. Naast de stapelmuren zijn er ook wateren aanwezig waarin zeldzame amfibieën zoals onder andere de geelbuikvuurpad waar te nemen zijn. Kruiden van het kalkrijke grasland zijn ook volop te bewonderd.

Om van al dit moois te kunnen blijven genieten moet het gebied onderhouden worden, daarom steken we ook de handen uit de mouwen. Het gras wordt gemaaid en met behulp van een riek en hark ruimen we het maaisel op.

Voor koffie en vlaai wordt natuurlijk gezorgd, neem wel je eigen lunchpakketje mee. Stevig schoeisel en eventueel regenkleding wordt aangeraden.

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (05/09/2019 17:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • Excursie kalkgrasland
    vr. 6 sep 2019 09:00 - 14:00
Georganiseerd door
Stichting IKL