Stichting IKL begeleidt je graag op vrijdag 10 juli bij een excursie waarin we op zoek gaan naar het vliegend hert. Het vliegend hert is met zijn 9 centimeter een van de grootste kevers van Europa. De mannetjes spreken tot de verbeelding vanwege de grote kaken die doen denken aan het gewei van een hert. De belangrijkste functie van die kaken is om te imponeren. Ze bijten er niet mee. De lange ontwikkelingsduur en de afhankelijkheid van ondergronds dood hout maakt echter dat de soort erg zeldzaam en kwetsbaar is.

Rondom Noorbeek kun je in deze periode het vliegend hert nog regelmatig ontmoeten. Het vliegend hert komt in de late uren tevoorschijn. Door zijn nachtelijke leefwijze en zeldzaamheid is de kever niet heel makkelijk te spotten. Tijdens de excursie vertelt Piet Oudejans het een en ander over de soort.

De excursie start om 21.15 uur bij het voetbalveld van Noorbeek. Om 21.30 uur gaan we het gebied in en tegen 23.30 uur komen we terug.

Neem een zaklamp en goed schoeisel mee. De wandeling is ongeveer drie kilometer lang en gaat van verharde paden af. Kinderen mogen mee onder begeleiding. De excursie is gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen is het verplicht om je hieronder aan te melden (ook kinderen). Je kunt je aanmelden tot het maximum van 15 personen is bereikt.

Foto: Ria de Bie

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (10/07/2020 17:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • Excursie vliegend hert
    vr. 10 jul 2020 21:15 - 23:30
Georganiseerd door
Stichting IKL