IVN afdeling Beekdaelen-Onderbanken en Stichting IKL begeleiden je graag bij een excursie waarin we op zoek gaan naar het vliegend hert. Het vliegend hert is met zijn 9 centimeter een van de grootste kevers van Europa, met opvallend grote kaken. De belangrijkste functie van die kaken is om te imponeren.

Rondom Jabeek kun je in deze periode het vliegend hert nog regelmatig ontmoeten. Het vliegend hert komt in de late uren tevoorschijn. Door zijn nachtelijke leefwijze en zeldzaamheid is de kever niet heel makkelijk te spotten. Voorafgaand aan de excursie geeft Jos Vantilt van IVN afdeling Beekdaelen-Onderbanken een lezing over de soort.

De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in Ontmoetingscentrum Jabeek, Gaatstraat 1. Om 21.30 uur gaan we het gebied in en tegen 24.00 uur komen we terug. Afkorten is mogelijk.

Neem een zaklamp en loep mee voor onderweg. Kinderen mogen mee onder begeleiding. De excursie is gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen is het verplicht om je hieronder aan te melden (ook kinderen). Je kunt je aanmelden tot het maximum van 28 personen is bereikt.

Voor aanvang van de excursie nemen wij nog contact met je op om een aantal vragen te stellen die wij verplicht zijn in verband met de coronamaatregelen. Het spreekt voor zich dat je geen klachten mag hebben om deel te nemen aan de excursie.

Foto: Ria de Bie

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (03/07/2020 12:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • Excursie
    vr. 3 jul 2020 20:00 - 23:59
Georganiseerd door
Stichting IKL