Op het eind van de zomervakantie, lange zomeravonden, lekker zittend bij het kampvuur met een wijntje/biertje! Wat wil je nog meer? Kom een weekend lekker en gezellig werken in een mooi natuurgebied van Stichting het Limburgs Landschap in Midden-Limburg. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom! IVN Zuid-Kennemerland organiseert geregeld een werkweekend op bijzondere locaties in Nederland. Dit jaar organiseert het IVN Zuid-Kennemerland van vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus een leuk weekend werken in de natuur in het mooie natuurgebied Linnerheide van het Limburgs Landschap te Sint Odiliënberg in de buurt Roermond. We overnachten op een leuke bescheiden natuurcamping tegenover Linnerheide. Wie in de buurt woont en mee wilt helpen met dit bijzondere natuurwerk (maar gewoon thuis wilt eten en slapen) is ook van harte welkom!

Deelnemers aan dit weekend gaan Amerikaanse eiken zagen om zonplekken te maken voor de zeldzame Kleine ijsvogelvlinder. Op de eerste activiteit aldaar vorig jaar zat hij gelijk op zo’n open plek. Er is te weinig variatie in dit bos; geen beheer zou verlies betekenen van deze mooie soort. Dit natuurwerken hier is heel hard nodig! Natuurliefhebbers die het leuk vinden een handje te helpen zijn van harte welkom! Samen werken aan natuur en landschap! Natuurlijk houden wij ons op de camping en bij het natuurwerken aan de 1,5 m. richtlijn.

Deelnemers overnachten op minicamping OSSA Basecamp naast Linnerheide in eigen tent/caravan of camper. De kosten voor dit weekend zijn laag; twee keer overnachten (tent) incl. avondeten is 35 euro. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Zorg zelf voor een tent, werkkleding en de eigen spullen. Natuurlijk is er een s’ avonds een spetterend kampvuur. Stichting IKL en Limburgs Landschap zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep. In totaal zijn er nu 23 deelnemers. Nogmaals wie in de buurt woont en overdag wilt meedoen en is ook van harte welkom! Leeftijd maakt niet uit!

Wij vertrekken vrijdagochtend rond 9.00 uur uit Haarlem/Amsterdam en zijn rond 11.00 uur op de camping. We gaan vrijdagmiddag (vanaf 13.00 uur) en de zaterdag aan de slag. Vrijdagavond houdt de boswachter een informatieve lezing. Zondag hebben wij een mooie excursie/ natuurwandeling in het prachtige natuurgebied De Meinweg. Leuke mix van lekker werken in de natuur, lekker wandelen en gezelligheid!

Aanmelden en informatie via marcmargriet@hetnet.nl of bij Marc van Schie 06-22575748. We maken er een geslaagd en gezellig weekend van!

Aanmelden: Een weekend werken in de Midden-Limburgse natuur

Uiterste aanmelddatum: 21/08/2020 00:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • vr. 28 aug 2020 11:00
  • za. 29 aug 2020 11:00
  • zo. 30 aug 2020 11:00
Georganiseerd door
Stichting IKL