Op deze zaterdag is er een familiedag op de PIA-Hoeve met veel activiteiten. Maar wij gaan op een speciale plek aan het werk om een bosrand geleidelijker over te laten gaan naar de open weideplek. Er zullen dus bomen gekapt worden, die later weer mogen uitgroeien tot struiken. Hierdoor zal er een meer gevarieerde structuur ontstaan. Dat maakt deze plek weer aantrekkelijker voor allerlei insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Het zaagwerk wordt hierbij uitgevoerd met handgereedschap. De instructie en uitleg wordt verzorgd door de instructeur. Verder zijn de benodigde helmen, verschillende soorten zagen en takkenscharen aanwezig.

Het stamhout dat vrij komt mag worden meegenomen en wordt onder de deelnemers verdeeld. Dus neem je aanhanger, spanbanden en een net mee! We starten om 10.00 en eindigen uiterlijk om 15.00 uur. Voor de lunch dienen de deelnemers zelf te zorgen.

Deze activiteit vindt plaats onder begeleiding van IKL en is mogelijk dankzij de samenwerking met gemeente Leudal en de PIA-Hoeve.

In verband met de huidige Corona maatregelen kunnen wij niet voorzien in handschoenen. Ook hebben wij meerdere maatregelen moeten nemen. Hierover wordt je vroegtijdig ingelicht door jouw IKL begeleider.

Aanmelden: Ecologisch bosrand beheer op familiedag PIA-Hoeve

Uiterste aanmelddatum: 24/09/2020 12:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • Werkdag
    za. 26 sep 2020 10:00 - 15:00
Georganiseerd door
Stichting IKL