Graag nodigen we je uit voor de bijeenkomst ‘De rol van reststromen uit het landschapsbeheer in de ‘kringlooplandbouw’’ op vrijdag 20 maart van 12.30 tot 17.00 uur bij Cuba Libre, Mamelisserweg 16-18 in Vijlen.

Tijdens deze bijeenkomst delen we de resultaten tot dusver van de projecten ‘Biomassa uit het landschap anders verwerken’ en ‘Klimaatslim Landschapsbeheer’. We bekijken de resultaten van de Biomeiler die begin 2019 is aangelegd in Voerendaal. Een Biomeiler is een grote composthoop, waarvan de warmte wordt afgetapt en benut. Ook kijken we naar de resultaten van de Bokashi-hoop die eind 2019 in Vijlen is opgezet. Bokashi wordt ook wel koud composteren genoemd. Het is een manier om plantenresten met een fermentatieproces geschikt te maken voor bodemverbetering. Daarnaast gaan we in op de regelgeving voor ‘reststromen uit landschapsbeheer’ en op de vraag hoe je het lokaal kunt organiseren.

De middag wordt afgesloten met het openmaken van de Bokashi-hoop, waarbij we onder leiding van Philippe van der Grinten de inhoud gaan beoordelen (fysiek, reuk en consistentie). Natuurlijk beantwoorden we ook al je vragen!

Bekijk hier het filmpje van de bouw van de Bokashi-hoop in Vijlen, begin november.

Dit is een initiatief in het kader van de pilots Klimaatslim landschapsbeheer 2019 van de Wageningen Universiteit en het project Biomassa uit het landschap anders verwerken POP3 Limburg.

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (19/03/2020 00:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • Bijeenkomst
    vr. 20 mrt 2020 12:30 - 17:00