Het Limburgse landschap heeft een zeer hoge diversiteit aan verschillende elementen, die allemaal hun steentje bijdrage aan hoe wij Limburg kennen. Juist in deze tijd van Corona zoeken veel mensen de buitenlucht en leren ze het landschap waarderen. We gaan tijdens deze cursus in op de basis van dit landschap, wat zie je? Waarom is het waarde vol of juist helemaal niet? Waarom wordt er bij de aanplant gekozen voor bepaalde soorten? Allemaal vragen die we gaan behandelen deze avond. Verwacht niet dat je na deze theoriecursus de elementen kunt onderhouden/beheren. Maar je leert ze wel herkennen en erkennen. Ook leer je meer over de historie van het Limburgse landschap en over verscheidene landschapselementen. Weet je bijvoorbeeld waarom knotwilgen en vakwerkhuizen met elkaar verbonden zijn? Of waarom Zuid-Limburg zoveel hoogstamgaarden heeft?

Voor wie?

Deze basiscursus is voor iedereen die iets wil leren over landschapselementen, het is een instapcursus u hoeft heeft geen uitgebreide voorkennis te hebben. met deze basiscursus waarbij we laagdrempelig ingaan op de basis van de elementen, maar dit betekend niet dat deze avond niet interessant voor jou is als je al meer bekend bent in het landschap/natuur. Tijdens de cursus is er ruimte voor jouw eigen vragen, die wij beantwoorden. Als er tijd en behoefte is aan diepgang op een onderwerp zullen we hier zeker op ingaan.

Hoe?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de hele wereld nu in de ban is van het coronavirus. Om deze reden is deze cursus online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Wij hebben in de afgelopen maanden veel gedaan om dit soort bijeenkomsten online mogelijk te maken. Wij zorgen dat het een leuke interactieve avond wordt, terwijl jij thuis aan de keukentafel zit.

Inhoud van de avond

 • Introductie
 • Heeft het zuiden eigenlijk wel heuvels?
 • De elementen (o.a. graften, struweelhagen, knotwilgen etc.)
 • Meer diversiteit in deze elementen, hoe krijgen we dat voor elkaar?
 • Gebruik van nestkasten; aanschaf en ophangen
 • Wat kunt u zelf doen?
 • Ruimte om vragen te stellen

Tussendoor wordt een korte pauze ingelast.

Na deelname ontvang je

 • Een bewijs van deelname
 • De lesstof in PDF in jouw mailbox

Je bent zelf verantwoordelijk voor een pc en een goede internetverbinding. Je krijgt van ons ruim van te voren instructies over hoe je met ‘Microsoft Teams’ kunt deelnemen. 

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (09/11/2020 23:30) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

 • Online basiscursus landschapselementen
  di. 10 nov 2020 19:30 - 22:00
Georganiseerd door
Stichting IKL