Bij de Gerdeneer doen we van alles met planten, we zijn voornamelijk een kruidenkwekerij maar richten ons ook steeds meer op kruiden likeur en eetbare bloemen. Sinds 2015 zijn we Cider aan het maken, Voor wie dit niet kent, echte cider is een drank gefermenteerd uit vers geperst appelsap. De manier van maken komt nog het eest overeen met het maken van wijn. Cider is meestal lager in alcohol dan wijn, (tussen 4 en 10 %) en is een verfrissend drankje, en een echt waardevolle toevoeging aan een maaltijd. Echte cider is een puur ambachtelijk produkt, waar het de essentie van de appel centraal staat.

Wij zijn er na jaren testen en studeren achter gekomen dat onze mooiste ciders komen uit onze eigen Limburgse boomgaarden, en dan vooral die boomgaarden die het echt met de natuur moeten doen, de onbemestte, niet beregende, onbespoten boomgaarden met onze oude appelrassen herbergen de smaken waar wij zo gek op zijn.

In samenwerking met stichting IKL, WML en een pachter hebben wij de beschikking gekregen over de appels in een hoogstamboomgaard in Zuid-Limburg, waar wij op 26 september een hele hoop van onze echte Limburgse appels mogen gaan plukken.

Wij willen u graag uitnodigen om op 26 september samen met ons appels te komen plukken! Van deze appels zullen wij onze eerste echte Limburgse cider maken die voor 100% uit oorspronkelijke Limburgse appels bestaat. Helpt u mee? We hebben natuurlijk iets om te proeven bij ons en u zult op de hoogte gehouden worden van het hele proces en uiteindelijk natuurlijk als eerste beschikking krijgen over het eindproduct.

 

Deze werkdag wordt NIET georganiseerd door IKL maar door De Gerdeneer,
De Gerdeneer
info@degerdeneer.nl

Aanmelden niet mogelijk

De uiterste aanmelddatum (25/09/2020 00:00) voor deze activiteit is verstreken.
Datum + Locatie

  • za. 3 okt 2020 09:00 - 15:00