Het natuurgebied Driestruik is een klein pareltje verscholen achter de penitentiaire inrichting Roermond  (P.I. Zuid-Oost Roermond). Het is een bosgebied met  fraaie bosranden, ruigtes, graslanden en poelen. Het is in eigendom van Staatsbosbeheer, gemeente Roermond en particuliere grondeigenaren. De vrijwilligersgroep “werkgroep Driestruik ” voert verschillende beheersmaatregelen uit  speciaal ten behoeve van enkele doelsoorten: o.a. Zandhagedis, Knoflookpad, Blauwvleugelsprinkhaan en Hengel. Dit doen we in samenspraak met de betreffende grondeigenaar.

Het natuurgebied Driestruik grenst aan het gebied de Breidberg en wordt integraal begraasd door een groep Rode Geuzen (runderen).

Op deze  werkdag gaan we de opslag rondom de akkerpoel verwijderen en gaan we zandcirkels maken voor Blauwvleugelsprinkhaan, Zandhagedis, Knoflookpad en zandbijen.

We hebben veel handen nodig die kunnen werken, dus wil je mee doen? Meld je dan direct aan voor deze activiteit.

We komen samen bij de de verzinkte poort om 9.00 uur. Deze is te vinden als je van Roermond over de Keulse Baan gaat richting Herkenbosh. Ben je de nieuwe gevangenis gepasseerd, dan eerste veldweg rechts inslaan. De onverharde grindweg volgen en dan kom je vanzelf bij de zinken-poort.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de werkgroep Driestruik (van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg) in samenwerking met Staatsbosbeheer.

 

Aanmelden: Oever van een poel opschonen in het natuurgebied Driestruik

Uiterste aanmelddatum: 07/03/2020 12:00


Met een account kun je eenvoudiger aanmelden voor activiteiten en heb je online inzage in je aanmeldingen. inloggen of account aanmaken


* Ik ga akkoord met de voorwaarden (nieuw scherm).
Datum + Locatie

  • werkdag
    zo. 8 mrt 2020 09:00 - 13:00
Georganiseerd door
Voorbeeld TBO