Wandeling rondom Melick met leuke speelse opdrachten voor het hele gezin

Vertrekpunt

Kruising Marijkelaan/Kerkstraat in Melick (nabij de kerk)

Praktisch

De routebeschrijving is te downloaden via onderstaande downloadknop.

Download het ommetje (PDF)

Lengte route: 7,7 km • Tijd: 2 uur

Jullie zijn niet de eerste kinderen die hier gaan wandelen. Ook heel, heel lang geleden wandelden en speelden hier in de buurt al kinderen. Tweeduizend jaar geleden woonden hier Marius en Livia. Melick zag er toen natuurlijk heel anders uit. Melick heette toen nog niet eens Melick. In die tijd waren de Romeinen hier de baas. Zij hebben in die tijd door heel Europa grote wegen aangelegd. Een van die wegen liep ook door Melick. Luister naar wat Marius en Livia jullie te vertellen hebben en speel de spelletjes die zij vroeger speelden.
Spelen is het leukste wat er is. Jammer genoeg hebben we niet zo veel tijd om te spelen. We moeten bijna elke dag meehelpen op het land. Als we dan even tijd hebben vinden we het leuk om tikkertje te spelen, te hinkelen of te schommelen.

Beschrijving

Start van de wandeling naast de kerk van Melick bij de paal met de Markoef. Volg de wandelroute op de tekening. De wandeling volgt het verhaal van Marius en Livia. Tijdens de wandeling kan op de genummerde plaatsen een spel gespeeld worden.