Een heerlijke soep, vooral in de lente en zomer!

Ingrediënten:

  • vers geplukte brandnetels (toppen zonder bloemen)
  • venkelknol
  • ui
  • prei
  • knoflook
  • (of andere groenten die je nog hebt liggen of waar je voorkeur naar uit gaat)
  • 2 a 3 bouillonblokken of een eetlepel Keltisch Zeezout

Materiaal:

  • Staafmixer

In plaats van bouillonblokken kun je gebruik maken van Keltisch Zeezout. Dit is een onbewerkt zout die ook andere mineralen bevat en zeer smakelijk is. Neem per 1,5 liter soep ongeveer een eetlepel Keltisch Zeezout.

Dit recept is afkomstig uit het boek Kruidenomnibus van Daniëlle Houbrechts

Bereidingstijd: 45 min

Bereiding

Was de groenten en de brandnetels. Knip de brandnetels in grove stukken en het grootste gedeelte van de groente in grove stukken. Houdt nog wat groente apart.
Doe de groente en het Keltisch Zeezout  in een halve liter water en laat het koken. Zet het dan ca. 20 minuten zacht op het vuur.
Ga er dan met de staafmixer doorheen zodat de soep vloeibaar wordt.
Schenk er dan nog ruim 1 liter water bij.
Nu kun je er nog wat fijn gesneden groente aan toevoegen en eventueel een scheutje ketjap of een eetlepel mosterd.
Laat het nog een tijdje pruttelen.
Voeg eventueel nog extra zout & peper toe, maar kerrie met brandnetelsoep is ook erg lekker.

Eet smakelijk!