Stenen eruit, groen erin! Dat is Operatie Steenbreek Heerlen. Door klimaatverandering worden regenbuien steeds extremer. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen voor groen helpt. Het water komt niet rechtstreeks in de riolering terecht, maar kan in de bodem wegzakken. Hierdoor wordt het riool ontlast en kan het de piekbuien beter opvangen, waardoor er minder wateroverlast ontstaat.

Meer groen in de voortuin draagt daarnaast bij aan meer biodiversiteit en het tegengaan van hittestress. Met het weghalen van stenen biedt je meer ruimte aan planten en dieren en houd je je tuin koeler op hete zomerse dagen.

Maak het verschil, richt je voortuin groen in. Fijn voor jezelf, goed voor het klimaat!

Deze regeling is gesloten. Aanmelden is daarom niet langer mogelijk.
Stachys Hummelo

Hoe gaat het in zijn werk?

timeline_pre_loader

Aanmelden

Vanaf woensdag 15 juli kun je aangeven dat je je tuin gaat vergroenen! Meld je aan middels het aanmeldformulier. Je ontvangt een automatische bevestiging in je mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan ook je spambox (de afzender is ikl@ikl-limburg.nl).

Afspraken inplannen

Vanaf maandag 3 augustus neemt een medewerker van IKL telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor een bezoek.

Tuinbezoeken en plantpakketten

Vanaf augustus gaat een IKL medewerker deelnemers bezoeken. Tijdens het bezoek krijg je advies hoe je jouw tuin kan inrichten, welke plantensoorten geschikt zijn voor jouw tuin en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Je kunt kiezen uit verschillende plantenpakketten. Na de bezoekafspraak in jouw tuin maakt de medewerker van IKL jouw bestelling in orde. De plantpakketten worden gratis aan jou verstrekt. Je ontvangt nog een mail met het overzicht van het door jou gekozen plantenpakket, dit is tevens jouw bewijs van deelname, waarmee je de plantpakketten kunt ophalen op de ophaaldag.

Ophaaldag

In het begin van de herfst wordt een plantenophaal-dag georganiseerd. Tegen een geringe vergoeding kunnen de planten ook bij jou thuis bezorgd worden. Hierover ontvang je te zijner tijd meer informatie.

Groene voorbeelden

Stenen eruit, groen erin
Echinacea Purpurea
Acanthus Mollis
Stenen eruit, groen erin
Nanda Sluijsmans
Stenen eruit, groen erin