In samenwerking met het IKL-Limburg en het NMC-Weert organiseert het IVN-Weert e.o. op 9 juli 2016 dit smakelijk natuur evenement. Wat is er nu leuker om samen met deskundigen in de vrije natuur te ontdekken wat je allemaal kunt eten wat we allang vergeten zijn. Je eigen portie eten te oogsten, te wassen en te bereiden tot een smakelijke maaltijdsalade met brood, onder begeleiding van een oud chefkok. In verschillende groepjes starten we bij het NMC. Onderweg wordt uitleg gegeven en geoogst. Na ongeveer een uurtje komen we aan bij B&B “De regenboog fabriek” waar de uitbater en partner klaart staan met een drankje en de kok uitleg geeft wat de mogelijkheden en wetenswaardigheden zijn alvorens we de lunch gaan bereiden. Eventueel kan er in de tuin van de B&B nog naar wat kruiden gezocht worden. Na de lunch loopt u met een gids door het IJzeren Man natuurgebied weer terug naar het NMC te Weert.

Laat u op die dag verwonderen over wat er zoal nog eetbaars groeit en bloeit in de vrije natuur!

Overige informatie
Start foodwalk bij NMC (Nat.&Mil.Centr.),Geurtsvenweg 4,Weert. (Bij parking zwembad De IJzeren Man.)
Aanvang: Tussen 10.00/10.30 en 11.00uur verdeelt in groepen onder begeleiding van een gids.
Start voorwoord en démonstratie door de “Chef”: Tussen 11.30 en 12.00uur.
Start workshop: Vanaf 12.00 uur bereiding van de geoogste groente en kruiden.
Lunch: Vanaf 13.00 uur.
Terug bij het NMC: Tussen 15.30 en 16.00 uur.
Kosten p.pers.:  € 5,-
Betaling: Bij aanvang aan de starttafel.

Inschrijven: via www.ikl-limburg.nl/contact
onder vermelding van uw naam, e-mail adres, tel.nr., onderwerp (Foodwalk 9 juli) en bij bericht het aantal deelnemende personen.

Opmerking: Inschrijven mogelijk tot 1 juli. Er kunnen maar een beperkt aantal personen deelnemen!

Foodwalk logo IVN