Steun ons

Limburg, de provincie met de zangerige G, waar de Maas zich al meanderend slingert van het zuiden helemaal naar het noorden van onze provincie. Van een heuvelrijk landschap tot spannend natuurgebied en in elke regio typische elementen, ontstaan door de gebruiken van de bewoners. Vele sporen van cultuurhistorisch gebruik zijn er terug te vinden zoals op elke oude kruising een kruis of kapel. Het landschap wordt aaneen gevlochten door pittoreske dorpen, waar het heerlijk wandelen en fietsen is met een breed aanbod van ‘elk dorp zijn eigen’ vlaai, aspergesoep of heutvleisch. Limburg is ook bekend van zijn Nationale parken: De Groote Peel, Maasduinen, De Meinweg en het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. In nagenoeg elke gemeente is Stichting IKL samen met de bewoners aan de slag om al dit bijzonders te behouden of zelfs uit te breiden.

 

Schenken en nalaten

Geniet u van ons landschap in Limburg en hoopt u dat de toekomstige generaties dat ook zullen doen? Draagt u het werk van Stichting IKL een warm hart toe en wilt u onze landschapsorganisatie ondersteunen met een financiële bijdrage? Er zijn verschillende mogelijkheden om de natuur en het landschap in uw eigen regio in Limburg een warm hart toe te dragen. Wij geven u de mogelijkheid om uw schenking voor een bepaald project in te zetten. Zo kunt u gericht uw eigen favoriete plek ondersteunen.

ANBI-status

Stichting IKL is een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI), wat betekent dat  Stichting IKL – als erkend goed doel –  geen belasting hoeft af te dragen over de ontvangen schenkingen en giften. U weet dus zeker dat uw schenking of gift volledig ten goede komt aan de natuur en het landschap van Limburg. Aangezien stichting IKL beschikt over de ANBI-status, is een schenking aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit is in onderstaande voorbeelden verder uitgewerkt.

 

Steun een project in uw omgeving

Uw bijdrage kan dienen aan een specifiek doel in uw eigen omgeving. Er zijn diverse mogelijkheden om uw bijdrage aan een gewenst project of object ten goede te laten komen. Laat het ons weten, wij zorgen ervoor dat uw wensen uitkomen.