Ommetje Noar d’n Oeëze

Een kort wandelpad specifiek voor mensen met een beperking, om op korte afstand te kunnen genieten van een fraai stukje natuur-cultuurlandschap aan de rand van het dorp. Naast beleving zal dit ook educatief een mooie plek zijn die makkelijk bereikbaar zal zijn. Een stukje leesbaar landschap!

Vanuit het centrum Sevenum wordt je via bestaande rustige weggetjes en kerkepad geleid naar speeltuin Veenpluis waar je geleid wordt door de woonwijk Krouwel, dat aansluit op D’n Oeeze. Hier zijn het mooie poorten, poelen, bloemenzee, natuurweitjes en landschapselementen die je geleiden door een aantrekkelijk gebied. Met nog educatieve elementen in het vizier en ook een cultuurhistorisch hoogtepunt, laat velen het oorspronkelijke landschap lezen en ervan genieten. Voor mensen met beperking, maar ook voor de jeugd die mede uitvoering heeft gegeven aan dit project.
Via stukje Klasseweg, wordt he weer door de mooie wijk Krouwel geleid en kom je weer terug in de kern Sevenum.
Een kort ommetje metop korte afstand contrast van bebouwd gebied naar een stukje rust en natuur! Maar ook de promotie van het Zaerums dialect.
Maar D’r unne schoeëne daag vaan!

(klik op het vierkantje rechtsboven in de grijze balk in de kaart om de Google Maps app te openen, om de routebegeleiding te starten)

Info

Startlocatie: Nabij de kerk van Sevenum (Kerkstraat)

Lengte route: 5km

Tijd: ongeveer een uur

Advies: Aangezien het pad is ingericht voor mensen met een beperking, is het een zeer goed toegankelijk pad!

Beschrijving

Deze route is te bewandelen door middel van bordjes van KnopenLopen. De start van de route is bij knooppunt 85. Via de knooppunten 84, 79, 80 en 81 komt u weer uit bij de startlocatie en heeft u een mooie indruk gekregen van Sevenum en de directe omgeving.