Ommetje  Castenray

Lollebeekroute: Verrassend wandelen lang nieuwe meanderende natuur met educatie elementen voor jong en oud.

De oorsprong van de Lollebeek was oorspronkelijk in het Castenrayse Broek en was sterk meanerend. Tijdens de ruilverkaveling is de beek gekanaliseerd. In 2014 is het gedeelte ten oosten van de A73 heringericht, hier meandert de beek weer als vanouds. Langs de beek is een brede strook aangeplant en er is nieuwe natuur ontstaan. Met ondersteuning van o.a. IVN en IKL zijn er ook educatiematerialen geplaatst langs de route.
De wandelroute ‘Lollebeek’ start bij de kerk in Castenray en leidt naar een prima beloopbaar wandelpad lands deze meanderende beek. Het onverharde pad voert u via enkele klaphekjes richting de ontgrindingsplassen van De Diepeling.
Ongeveer een kilometer verder mondt de Lollebeek uit in de Groote Molenbeek. Vanaf daar vervolgt u de verharde weg terug naar het startpunt.

(klik op het vierkantje rechtsboven in de grijze balk in de kaart om de Google Maps app te openen, om de routebegeleiding te starten)

Info

Startlocatie: Lollebeekweg 72, AL Castenray

Lengte route: 4,8 km

Tijd: ongeveer een uur

Advies: het ommetje gaat over (on)verharde paden, laarzen zijn niet noodzakelijk

Beschrijving

U start de route bij knooppunt 1, gelegen nabij de Lollebeekweg 72 in Castenray. Van daaruit volgt u de volgende knooppunten van het wandelroutenetwerk: 1, 46, 47, 48, 30, 25, 27, 29, 19, 46, 1