In het kader van het project Bloesemfest van Provincie Limburg organiseerde Stichting IKL twee workshops smartphonefotografie in de boomgaard. De workshops werden gehouden in inspirerende bloesemrijke boomgaarden met mooi uitzicht in alle richtingen.

Tijdens de workshop leerden de deelnemers meer over fotografietechnieken voor een smartphone. Nadat de deelnemers de eerste foto’s hadden gemaakt werden de foto’s geëvalueerd. Tot slot heeft workshopleider Janou Zoet nog toegelicht hoe de foto’s bewerkt kunnen worden door middel van twee gratis toegankelijke apps namelijk Snapseed en VSCO Cam. Tijdens de workshop was genoeg ruimte voor het stellen van vragen, hier maakten de deelnemers dan ook uitvoerig gebruik van. Janou Zoet zorgde ervoor dat het een inspirerende en creatieve workshop werd waarin de deelnemers veel hebben geleerd over de techniek en het bewerken van de smartphone foto’s.

De eerste workshop vond plaats Camerig/ Vijlen, in de Belletboomgaard van Limburgs Landschap. De tweede fotografieworkshop vond plaats in Terziet te Epen van de Fam. Wijsen- Sijstermans.

Er wordt door Stichting IKL teruggekeken op een succesvolle editie van de workshops. Vanuit Provincie Limburg, het project Bloesemfest, was het doel om cultuur en landschap samen te brengen tijdens culturele, kunstzinnige evenementen in de boomgaard.

Hieronder enkele foto’s die gemaakt zijn tijdens de workshops.

image7

image1

image9

image4

image8