BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN
BAKTIJD: 60 MINUTEN

Ingrediënten

  • 200 gram zachte boter
  • 220 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 2 a 2,5 peer (bijna rijp)
  • amandelschaafsel

Daarnaast nodig:
Een springvorm met een diameter van 26 cm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi deze met bloem.
Mix de boter schuimig. Voeg 200 gram suiker en de vanille suiker bij de boter en mix dit goed door elkaar.
Voeg één voor één de eieren toe en klop dit totdat er een schuimig geheel ontstaat.
Meng de citroenschil door het beslag. Voeg de bloem en bakpoeder erbij en meng dit goed door.
Schil de peren, snijd ze in 4 parten en snijd het klokhuis eruit.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Verdeel de parten peren in een cirkel in het beslag.
Bestrooi de taart met de overige 20 gram suiker en geschaafde amandelen.
Bak de taart 60 minuten in de oven. Let na 30 minuten op of de taart niet te bruin wordt. Haal de taart uit
de oven en…
SMULLEN MAAR!