Buitenblog

Buitenverhaal: paddenoverzet IVN-Meerssen

”Van een leerkracht van school De Bundeling uit Bunde kregen wij de vraag of zij met een groep leerlingen ’s morgens vroeg een keer een kijkje mocht komen nemen bij het overzetten van de padden. Het ging om een groep van 24 kinderen in de leeftijd van 7-8...

Lees meer

Het buitenverhaal van: Daphne Alexandra Gambieraki

”Onlangs werkte ik op een festival waar ik hout moest zagen. Dit bracht enkele intense herinneringen terug van een paar jaar geleden. Als ik terugdenk aan mijn tijd op UWC Maastricht, is een van de bepalende elementen zeker de dagen die ik in het Jeruzalem...

Lees meer

Buitenkost: verzonken perentaart

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN BAKTIJD: 60 MINUTEN Ingrediënten 200 gram zachte boter 220 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 200 gram bloem 1 theelepel bakpoeder Geraspte schil van een halve citroen 2 a 2,5 peer (bijna rijp) amandelschaafsel Daarnaast nodig: Een...

Lees meer

Lekker Landschap

Lekker landschap is natuurbeleving als dagelijkse kost … simpel en vooral heel leuk. Overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Van bramen tot waterkers en van eekhoorntjesbrood tot kastanje. Puur natuur,...

Lees meer

Buitenkost: Brandnetelpesto

Nog nooit geziene brandnetelpesto
Pluk jonge, verse brandnetels als ze nog geen zaad vormen.
Doe niet flauw en bijt op je tanden als ze je prikken.
Blancheer ze 3 minuutjes om het mierenzuur van de blaadjes te krijgen.

Lees meer