April: maand van de bloesem

Bloesemtochten

De voorjaarkriebels zitten weer in de buik, met goede zin en mooi weer gaan we massaal naar buiten en laten we winterdepressie achter ons. De voorjaarsbollen, bloesem in fruitbomen, lammetjes in de wei en het voorjaarszonnetje dragen hieraan bij. Reden voor stichting IKL om dit heerlijke gevoel de hele maand april te vieren. De bloesemtochten die IKL samen met vrijwilligers al 20 jaar organiseert staan op deze pagina bij elkaar.

Een tapijt van bloesem

Tijdens de bloesemtochten gaan de gidsen in op de waarden van de Limburgse boomgaarden voor landschap, natuur en voor de mens. Wandelaars zullen ontdekken dat de boomgaarden in belangrijke mate bepalend zijn voor de afwisseling en beleefbaarheid van het landschap. Wandelen in de bloesemmaand is een ware beleving, het glooiende heuvellandschap wordt een uitgestrekt tapijt van lichtroze en wit gekleurde bloesem. Het is dan ook een uitgelezen kans om het schitterende en karakteristieke Zuid-Limburg te ontdekken.

Activiteit aanmelden

Organiseert u zelf ook een activiteit in de Bloesemmaand april 2019? Uw activiteit kan ook op deze pagina geplaatst worden. Stuur ons de gegevens van uw activiteit door en wij plaatsen het in de agenda van onze website. U kunt uw activiteit sturen naar e.eussen@ikl-limburg.nl. Wat  wij van u willen weten:

  • een korte beschrijving van de bloesemactiviteit
  • datum, periode en eventueel tijdstip
  • indien gewenst; voor wanneer en hoe men zich dient aan te melden
  • adresgegevens

Activiteiten

Er zijn op dit moment geen events gepland