Helpt u de bijen aan een fleurige, gedekte tafel?
Stichting IKL en de Plattelandscoöperatie hebben de handen ineen geslagen om het landschap in het buitengebied van de gemeente Gennep te versterken en bij-vriendelijk te maken. De eerste stap in dit traject is het realiseren van bloemrijke (akker)randen, strookjes en overhoekjes . Vooral een gemêleerd mengsel van bloemrijke planten helpt bij het herstellen van de natuurlijke omgeving en zorgt voor voedsel, schuil- en nestgelegenheid voor diverse insecten (in het bijzonder de wilde bijen), vogels en kleine zoogdieren.

Gratis bloemzaad en advies
Wilt u een bloeiende (akker)rand, een strookje, overhoekje of ander stukje grond realiseren, dan kunt u tot 22 april 2017 een aanmeldformulier opvragen bij IKL via 046 – 3030 530 of m.luijten@ikl-limburg.nl. Dit formulier hieronder, maar ook rechtstreeks downloaden via www.gennep.nl/bloemzaad. Na ontvangst van het ingevulde formulier krijgt u een bevestiging dat u het bloemzaad, gratis beschikbaar gesteld door gemeente Gennep, op 5 mei 2017 kunt ophalen. Samen met de Plattelandscoöperatie zorgt IKL ook voor een gedegen advies ter plekke.

Zaaien in mei brengt bloeiende zomermaanden
Als u het zaad in de maand mei zaait, wordt u (en uw omgeving) in de zomermaanden getrakteerd op een prachtig bloeiend lint door het Gennepse landschap! De bijen en vlinders zullen u enthousiast en dankbaar begroeten!
Meer landschapsvragen? Ook voor andere landschapsvragen rond inrichting en beheer kunt u terecht bij het samenwerkingsverband stichting IKL-Plattelandscoöperatie. Via 046 – 3030 530 of m.luijten@ikl-limburg.nl horen zij graag wat uw landschapsdromen voor de gemeente Gennep zijn.

Download het aanvraagformulier hier