Maak op een leuke manier kennis met de natuur en het landschap in Landgraaf. De afgelopen maanden zijn er verschillende recreatieve beleefelementen verwerkt rondom de Wilhelminaberg. Ga een frisse neus halen en een stukje wandelen. Heerlijk struinen en van alles beleven!  

Bij de entree van de Wilhelminaberg kun je plaatsnemen op heuse een boombank. Ook op andere plekken zijn boombanken geplaatst, zoals bij de Winselerhof. Zittend op deze bank heb je schitterend uitzicht over Landgoed Winselerhof en in het bijzonder de bijbehorende wijngaard.

In de berg is een mooie houten trap geplaatst, die als alternatieve route kan dienen voor jong en oud. Ook is op de berg een doorzicht gemaakt, dat een uniek beeld geeft op de vijvers van Strijthagen. In de Strijthagerbeek zijn stapstenen geplaatst, waardoor een avonturiers de beek op een andere manier kunnen verkennen. Maar pas wel op dat je geen natte voeten krijgt.

Tussen Italiaanse populieren, nabij de welbekende trap van de Wilhelminaberg, wordt een ligbank geplaatst. Een uitstekende plek om even uit te rusten. Ook worden er in het beukenbos nog dierenbeelden geplaatst.

Het gebied kenmerkt zich natuurlijk ook door het markante Pinkpop terrein. Op het uitzichtpunt bij Megaland verschijnt een Pinkpop beeld.

De landschapsspots die je tijdens het lopen van dit pad tegenkomt laten je met andere ogen kijken naar het landschap. Het beleefpad rondom de Wilhelminaberg zal je niet vervelen!

Het beleefpad is aangelegd in nauwe samenwerking tussen de verschillende vrijwilligers, gemeente Landgraaf, Stichting Bosbeheer Landgraaf en Stichting IKL. Het pad is openbaar toegankelijk en door iedereen kosteloos te belopen.

Contactpersoon: Mark Luijten, (046) 3030 542