Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Instructie: werken met de zeis

17 september 2016 - 11:00 - 17:00

Ouderwetse fitness in de natuur

Stichting IKL organiseert samen met het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof op zaterdag 17 september, van 9.00-15.00 uur een instructie in Nederweert-Eind waarin het werken met en het onderhoud van de zeis centraal staat.

Het mooiste maaiwerk maak je met een scherpe zeis. Vandaar dat tijdens de instructie ook wordt ingegaan op de afstelling van de zeis, het wetten (slijpen) en het haren (uitkloppen). Het is een praktijkinstructie: leren door het zelf te doen. Werkkleding en stevig (veiligheids)schoeisel zijn dan ook een vereiste. Tijdens het maaien gaan we de slag oefenen en met aanwijzingen en tips de techniek verbeteren zodat er naar een steeds betere slag en houding wordt gewerkt. We kijken naar de grassprieten en bepalen de strategie. Na het maken van een “aanwerk” loopt de maaier op het ritme van zijn of haar slagen door het grasveld. Een topconditie is niet vereist. Iedereen kan het leren!

Tijdens de instructie zijn zeisen, haarspitten en wetstenen aanwezig. Maar het liefst zien we echter dat u uw eigen zeis, haarspit en wetsteen meeneemt. Beschikt u niet over veiligheidsschoeisel dan kunnen wij hiervoor zorgen. Geef dan wel uw schoenmaat aan ons door.

De kosten van deze cursus bedragen € 10,- (excl. toeslagen) Een  cursusmap en maaierslunch zijn hierbij inbegrepen. Middels betaling via deze website (zie onderaan de pagina) is uw aanmelding ontvangen. De locatie van de cursus zal later bekend worden gemaakt. Deze cursus is mede mogelijk gemaakt door Groen en Doen van het ministerie van Economische zaken.

Logo_RGB_jpg                              eynderhoof

zeisen

Gegevens

Datum:
17 september 2016
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Eynderhoof
Milderspaat
Nederweert-Eind,
+ Google Maps

Organisator

Jan Kluskens
Telefoon:
046-3030551
E-mail:
j.kluskens@ikl-limburg.nl
Website:
www.ikl-limburg.nl