Ambitie van IKL:

Limburgers aan de slag in de natuur.

“Alle Limburgers maken Limburg mee”

IKL wil alle Limburgers het landschap bewust laten meemaken. Daarom hebben wij de ambitie om met Alle Limburgers in het landschap actief te zijn. Voor buitenmensen die lekker fysiek willen werken. Zagen, hakken, knotten, bomen planten, dankzij vrijwilligers blijft het Limburgse landschap in topconditie. En dat werk in de buitenlucht is nog gezond ook!

Nieuws van IKL

13,5 miljoen voor Nederlandse natuur en landschap

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft LandschappenNL 13,5 miljoen euro ontvangen voor natuur en landschap in Nederland. Stichting IKL maakt hiervan onderdeel uit. Samen met onze partnerorganisaties gaan wij dit geld inzetten om ons cultuurlandschap voor nu en de toekomst te behouden en meer beleefbaar te maken.

Lees meer

Cursus aanleg en onderhoud van boomgaarden

Op 18, 20 en 27 februari wordt door stichting Mechelen Beleefbaar Groen en stichting IKL een praktijk cursus georganiseerd in het beheer van de fruitgaarden. Doel is om het beheer van de hoogstamboomgaarden in het en rond het dorp naar een hoger niveau te tillen maar vooral ook de gezamenlijke fruitgaard “Het groene hart Mechelen” te beheren. Mensen met een groen hart uit Mechelen of de directe omgeving aan de slag willen met het beheer van de prachtig gelegen fruitgaard midden in Mechelen kunnen zich aanmelden voor deze cursus.

Lees meer

IKL is verhuisd naar Nieuwstadt

Wij beginnen het nieuwe jaar op een nieuwe locatie én met een nieuwe website. Vanaf 1 januari 2016 huurt Stichting IKL het oude pand van de voormalige basisschool Burgemeester Willemse in Nieuwstadt.

Lees meer